Războiul Mondial al Fumătorilor – primele pagini

Războiul Mondial al Fumătorilor, Marin Mălaicu-Hondrari, Editura Polirom
Războiul Mondial al Fumătorilor
de Marin Mălaicu-Hondrari
Editura Polirom

Constituția statului Camarile, Art. 1, punctul 2: „Camarile este stat laic și fumător”. …și aflat undeva, într-un spațiu fictiv, la limita exterioară a Uniunii Europene.

Economia țării se bazează pe exploatarea petrolului și pe tutun. „Soția lui [a președintelui – n.n.], Maria, […] i-a dat sloganul cu care avea să câștige prezidențialele: «Lăsați-ne să ne fumăm petrolul!».”

Când am ajuns aici cu cititul, acum 10 minute, am sărit din pat la această oră neobișnuită (10.49 a.m.) și mi-am zis că trebuie să mai fac o excepție: să scriu despre o carte înainte de a o fi citit în întregime. Am plusat: să scriu înainte de a avea habar despre ce-i vorba și ce urmează să citesc. Dar o carte care începe în felul ăsta – chiar dacă ar fi văduvită de coperte și de primele pagini și n-aș ști cine a scris-o – merită o atenție specială.

Un punct în plus i-l acord pentru că este disponibilă și în varianta e-book, cu 17,95 lei – dar nici nu mă așteptam să nu fie!

Așadar, fumători din tpoate țările, uniți-vă și citiți cartea asta. Celor care nu și-au cumpărat-o încă până în momentul în care eu o voi fi terminat… nu, n-am să le-o împrumut pe a mea, ci am să le fac cadou câte una.

Reclame